Információs szám
06 80 209 019
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    1211 Budapest,, Szállító u. 6.

  • Levelezési cím
    1211 Budapest, Szállító u. 6.

  • Telefon
    06309313528

  • Fax
    0612773666

  • E-mail
    stammel@fairline.hu

  • Ügyvezető
    Stammel János

  • Adószám
    12181148-1-43

  • Cégjegyzékszám
    01-09-562447

  • Nyitvatartás tól-ig
    K-CS 8-16, H 8-20, P 8-14

  • Ügyfélszolgálati iroda címe
    Bp. 1211. Szállító u.6.

Figyelem felhívás az alulbiztosítottság elkerülésére
Utolsó módosítás: 2023.02.04
AZ ALULBIZTOSÍTOTTSÁG
LEGYEN BIZTOSÍTÁSUNK NAPRAKÉSZ!
ALULBIZTOSÍTOTTSÁG – LAKOSSÁG
Magas infláció, növekvő építőanyag és alapanyag árak, emelkedő munkadíjak, száguldó energia költségek. Ki ne hallotta volna ezeket a kifejezéseket az elmúlt időszakban, akár naponta többször is. De vajon ki gondolt arra, hogy mindez a lakásbiztosítását is érintheti? Mit kell tenni, hogy lakásunkat, házunkat érő jelentős káresemény esetén ne szembesüljünk drámai következményekkel?
20-30 éve nem volt ilyen magas az infláció. Napi szinten emelkednek a fogyasztói árak, de különösen jelentős a drágulás az építőiparban, az épületek építési költsége 2022. harmadik negyedévben 26,2 %-kal volt magasabb, mint az egy évvel korábbi időszakban.
Amennyiben a lakásbiztosításunk nem követi ezeket a változásokat, könnyen alulbiztosítottá válhat.
DE MIT IS JELENT AZ ALULBIZTOSÍTOTTSÁG?
Erről akkor beszélünk, ha lakásunk, házunk újjáépítésének, ingóságaink újrabeszerzésének költségei meghaladják a szerződésben rögzített ún. biztosítási összegeket. A biztosítási összeg ugyanis a kártérítés felső határa. Alulbiztosítottsághoz vezethet a fenti gazdasági változások hatásán kívül, ha az alapterület helytelenül van megadva.
HOGYAN KERÜLHETJÜK EL AZ ALULBIZTOSÍTOTTSÁGOT?
A biztosítási szerződés megkötésekor a lehető legpontosabban próbáljuk megadni a biztosító által kért adatokat, különösen az alapterületet és a biztosítási összeget. Figyelem: a biztosítási összegnek és a vagyontárgy pótlási értékének egyeznie kell! A biztosítók javasolnak biztosítási összeget, de eldönthetjük, hogy elfogadjuk, vagy ennél magasabbat választunk.
 A biztosítási összegek szinten tartását a biztosítók évente kezdeményezik. Ezt ne utasítsuk el! A jelenleg tapasztalható áremelkedéseket azonban a biztosító által javasolt értékkövetés sem feltétlenül tudja ellensúlyozni. Ebben az esetben a biztosítási összeg kevés lesz a vagyontárgy pótlásához vagy helyreállításához.
 Ha a lakás, ház bővítésen, jelentős korszerűsítésen esett át, vagy nagy értékű ingóságokat vásároltunk, akkor gondoskodnunk kell a biztosítási szerződés felülvizsgálatáról, a biztosítási összeg emeléséről. A biztosításközvetítők segítenek ennek ügyintézésében.
MI A LEGFONTOSABB TEENDŐ, HA ÚGY GONDOLJUK LAKÁSBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSÜNK FELÜLVIZSGÁLATRA SZORUL?
 Keressük fel biztosításközvetítőnket, beszéljük át a biztosítási szerződés szükséges módosítására vonatkozó lehetőségeket. Aktualizáljuk szerződésünket!
A biztosítási összeg emelése együtt járhat néhány száz vagy ezer forint biztosítási díj emelkedéssel, de a kártérítés elegendő lesz a helyreállításra.
 Forrás: www.mabisz.hu




 
Meglévő ügyfeleinket elérhetőségeiken írásban felkeressük, e-mail-ben, és postai úton, de várjuk jelentkezésüket is az alulbiztosítottság  felülvizsgálatának elvégzése tárgyában.
Az esetleges alulbiztosítottság  elkerülése érdekében, kérjük közreműködését a kialakult helyzet leggyorsabb, legoptimálisabb rendezésében. 
Kérjük, hogy egy rövid kérdőív kitöltésével segítse munkánkat, mely alapján elkészíthetjük a legmegfelelőbb biztosítási konstrukciót, mely díjában, szolgáltatásában is a legkedvezőbb az Ön számára.

Szeretnénk felhívni a figyelmét az elektronikus kommunikáció előnyeire, gyorsaságára, dokumentálhatóságára, költséghatékonyságára.
 
Kérjük amennyiben lehetséges, telefonszáma mellett, az E-MAIL elérhetőséget is szíveskedjen megadni.
Ingyenes Zöld Számmal is rendelkezünk, amely a törvényi előírásoknak megfelelően rögzített vonal. Munkaidőben munkatársunk veszi fel a telefont, nincs menü rendszer, emberi hang válaszol kérdéseire. Esti, éjjeli órákban üzenetrögzítő üzemel, melyen, ha üzenetet hagynak telefonszámmal, visszahívjuk. (Sok esetben elfelejtik az üzenetrögzítőre mondani elérhetőségüket, így bonyolultabb a hívó fél elérése.)
Minden jog fenntartva © 2013 Fair Line Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.04.09